top of page
Matic Konc - pisarna.jpg

Matic Konc

Izobrazba in osebno življenje

Matic Konc se je rodil leta 1983 v Kranju. Po izobrazbi je inženir laboratorijske biomedicine in profesor športne vzgoje. Po končani Srednji zdravstveni šoli je študij nadaljeval na Fakulteti za šport, kjer je leta 2011 diplomiral na smeri športno treniranje. Po končani Fakulteti za šport se je vpisal na Fakulteto za farmacijo, kjer je diplomiral leta 2018 na smeri Laboratorijska biomedicina.

Živi v Ljubljani, je poročen in je oče petih otrok.

Matic Konc - diploma Fakultete za farmacijo
Matic Konc - diploma Fakulteta za šport

Stik s smrekovo smolo, smrekovo mazilo in drugi Smrekovit izdelki

Že od svojega sedmega leta, ko je njegov oče Ivo Konc leta 1990 razvil prvo smrekovo mazilo, danes Smrekovit Klasik, se je nenehno srečeval z učinkovitostjo smrekove smole tako preko lastnih izkušenj, saj so smrekovo mazilo seveda pri vseh zapletih uporabljali v lastni družini, kot tudi preko izkušenj številnih uporabnikov s katerimi se je po telefonu vsak dan pogovarjal njegov oče.Neverjetna učinkovitost smrekove smole ga je pritegnila tudi v odrasli dobi, zato je leta 2010 prevzel podjetje Smrekovit od svojega očeta Ivota Konca. V podjetju je skupaj z zunanjimi sodelavci vse v eni osebi: direktor, lastnik, nabiralec smole in delavec v proizvodnji. Dolgoletne izkušnje in kemijsko znanje sta ga vodila do razvoja novih izdelkov iz 

smrekove smole, kot so smrekove kreme in smrekova prehranska dopolnila. Učinke smrekove smole še vedno intenzivno preučuje in piše interne študije o svojih ugotovitvah.

Je avtor vseh besedil na spletni strani www.smrekovit.si ter tudi njen oblikovalec.

Matic Konc v laboratoriju

V medijih

  • Njegov osebni pogled na svoje delo je bil leta 2019 objavljen na spletnem portalu Aleteia:

https://si.aleteia.org/2018/11/19/sozvocje-uspesnega-posla-in-druzine-znati-moras-reci-ne/

  • Članek v reviji Pomagaj si sam, posebni izdaji Zarja Jana (januar 2020): 

https://www.smrekovit.si/post/cudezna-smrekova-smola

  • Pogovor o smrekovi smoli in njenih učinkih za Ljubljana TV (december 2020):

bottom of page