top of page

VIDEO🎥: Ivo Konc ob 30. obletnici smrekovega mazila 2020

Updated: Dec 23, 2020


Ivo Konc, ki je leta 1990 izdelal prvo smrekovo mazilo je pri svojih 71 letih kot mladenič. V videu ob 30. obletnici (prihodnje leto) smrekovega mazila Smrekovit Klasik opisuje na kakšen način on uporablja Smrekovit izdelke. Pokaže tudi svojo gibljivost, saj še vedno naredi stojo na rokah, žensko "špago", dvigne nogo 2 m visoko in preskoči 5 stopnic. Vse samo "z žavbco..." kot zaključi sam


tekst: Matic Konc


Traskripcija videa:

"V začetku sem delal samo smrekovo mazilo Smrekovit Klasik in sem ga tudi ves čas uporabljal."

"Pri 71 letih, brez da bi kdaj naredil kakšno vajo za gibljivost, opažam, da so moji sklepi optimalno gibljivi, kot pri dvajsetih ali tridesetih letih, da so neboleči, da so mišice prožne in sem ohranil prožnost, kot lahko vidite na teh posnetkih."

Zaradi hudih težav s hrbtenico mu je specialist dal le dve možnosti: operacija ali invalidski voziček do 30. leta. Preko ljudske zdravilke “Prežle” z Lesc na Gorenjskem se je srečal z neverjetno učinkovitostjo smrekove smole in leta 1990 razvil prvo Smrekovo mazilo Smrekovit Klasik… razvoj pa se ni ustavil…

"Potem sem začel delati smrekovo tinkturo in se mi je zdelo zelo dobro, ker se je posušila in ni bila mastna. Z njo sem dvakrat dnevno mazal meniskus in si ga pozdravil v treh mesecih.

Potem je sin Matic Konc naredil Smrekovit 365 smrekovo kremo in Smrekovit Ekstra smrekovo hladilno kremo (v tubi) in zdaj v glavnem uporabljam Smrekovit 365, ker se lepo vpije. Če je potrebno, uporabim Smrekovit oblogo, ki je bolj intenzivna. Na ta način odpravim vse bolečine, če se kje pojavijo.

Uporabljam tudi Smrekovit Kapsule za želodec. Z želodcem sem imel težave že od mladosti. Že kot pubertetnik sem imel težave s kislino. Vsak dan vzamem vsaj dve Smrekovit kapsuli in nimam nobenih težav z želodcem. Če me začne boleti grlo pa pošpricam s Smrekovit oralnim pršilom in je hitro dobro.

Naslednje leto bo minilo 30 let odkar delamo smrekovo mazilo Smrekovit Klasik. Do sedaj sem iz opazovanj in izkušenj ljudem razlagal kaj lahko s Smrekovit izdelki dosežejo: stanje brez bolečin, gibljivost sklepov, prožnost mišic. Jaz pa sem 30 let na sebi redno uporabljal smrekovo mazilo in kasneje druge Smrekovit izdelke in pri 71 letih, brez da bi kdaj naredil kakšno vajo za gibljivost, opažam, da so moji sklepi optimalno gibljivi, kot pri dvajsetih ali tridesetih letih, da so neboleči, da so mišice prožne in sem ohranil prožnost, kot lahko vidite na teh posnetkih. Nikoli ne naredim nobene vaje, nič ne treniram, v bistvu samo zelo rad hodim. Vse to … z žavbco…" pravi za konec Ivo Konc in se nasmeje.

989 views0 comments
bottom of page